Γραμματοσειρά

Τα τοπικά τους εδέσματα και τις παραδοσιακές τους γεύσεις θα προσφέρουν σήμερα Τετάρτη έως τις εφτά το απόγευμα στο σημείο «Agora Esplanade» του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη γευσιγνωσία θα λάβει μέρος φυσικά και η Ελλάδα, το περίπτερο της οποίας θα επιμελείται για δεύτερη χρονιά, ο καταξιωμένος Κρητικός σεφ του ελληνικού εστιατορίου των Βρυξελλών Philema και βραβευμένος δύο φορές με τον χρυσό σκούφο του Guide Delta, Μάνος Μακρυγιαννάκης, με την ομάδα του.

Στο φετινό περίπτερο της Ελλάδας, ο Μάνος που επιλέγει εδώ και χρόνια να επενδύει σε ελληνικά προϊόντα και συνεργασίες αποκλειστικά με παραγωγούς και συνεταιρισμούς από όλη την Ελλάδα, πρόκεται να συμπεριλάβει προϊόντα των παραγωγών και εταιριών που θα παρουσιαστούν στο διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Στέλιος Κούλογλου στις 27 και 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες για την προβολή των ελληνικών προϊόντων και τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε μια συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση A Discovering Network, το Greek Gastronomy Guide και τη Γκαλερί «Θεώρημα».

Εκ μέρους του Στέλιου Κούλογλου οι ελληνικές εταιρίες που προτάθηκαν και που θα συμμετέχουν είναι οι ακόλουθες: ΛΕΒΑ, ΕΑΤ Creta, ΛΟΥΞ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, ΠΡΕΚΑΣ παραδοσιακά προϊόντα Σύρου, Olkas Team - Greek Products & Export Services, Μπύρα Νήσος, Armakadi Extra Virgin Olive Oil, Νερούλιας – Τάβλι, UNION AGRICULTURAL CO OPERATIVES OF NAXOS, Ούζο Πλωμάρι, Κτήμα Ευκαρπίας.

Μιλώντας στο tvxs.gr ο Μάνος Μακρυγιαννάκης είπε ότι η επιμέλεια του ελληνικού περιπτέρου και η ετοιμασία των παραδοσιακών και σύγχρονων ελληνικών γεύσεων είναι μια εθελονική προσπάθεια που γίνεται θέλοντας να δείξει ότι αυτό που έχει σημασία είναι «να συνεργαστούν όλοι οι Έλληνες μαζί και όχι να ανταγωνίζοναι ο ένας τον άλλον».

«Μόνο αν οργανωθούμε και κάνουμε κάτι όλοι οι Έλληνες μαζί, ο καθένας στον τομέα του θα έχουμε επιτυχία. Να πάρουμε τα καλά που έχουμε και να τα δείξουμε στον κόσμο, για να βγούμε από τη μιζέρια» θα πει.

Τα εγκαίνια της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος της περιοχής των Βρυξελλών, Ιξέλ, σε συνεργασία με τον Αλέν Χάτσινσον, Ευρωπαίο Επίτροπο Υπεύθυνο για την Ευρώπη και τους Διεθνείς Οργανισμούς, θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι, παρουσία πρεσβειών, επίσημων Αρχών και Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Το ελληνικό περίπτερο έχει στηθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας, με την υποστήριξη φορέων και προϊόντων: Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής, Chaine de Rotisseurs, Επιμελητήριο Χανίων, Chef’s Club, Belga Blue beers, Saveurs de Crète, Χέρι με Χέρι, Θύραθεν μουσείο μουσικών οργάνων, Κρασιά Δουλουφάκης.

Δείτε περισσότερα εδώ: http://tvxs.gr/news/ellada/eyrokoinoboylio-28-sto-piato-sas-geyseis-apo-oli-tin-eyropi-me-symmetoxi-tis-elladas

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS