Γραμματοσειρά

Στην 3η θέση του «Fair Politician of the Year» στην Ευρώπη ανακηρύχθηκε για το έτος 2015-2016, ο Στέλιος Κούλογλου, σύμφωνα με την κατάταξη της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης Oxfam. H διάκριση για τον δικαιότερο πολιτικό, απονέμεται κάθε χρόνο σε όσους με τη πολιτική και κοινοβουλευτική τους δράση αγωνίζονται υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης, της καταπολέμησης της φτώχειας και της διαφθοράς σε όλο το κόσμο.

H Οxfam ιδρύθηκε στην Οξφόρδη το 1942, στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ως Επιτροπή εναντίον του Λιμού(Oxford Committee for Famine Relief ). Αφορμή της ίδρυσης της ήταν ο λιμός στην Αθήνα και η πρώτη δράση της ήταν να πιέσει την βρετανική κυβέρνηση να επιτρέψει την διέλευση τροφίμων προς την κατεχόμενη Ελλάδα, που ήταν αποκλεισμένη από τα συμμαχικά στρατεύματα. Σήμερα αποτελεί μια συνομοσπονδία 17 οργανώσεων που εργάζονται σε 94 χώρες εναντίον της φτώχειας και της διαφθοράς, των ανήθικων πρακτικών πολυεθνικών επιχειρήσεων και των κοινωνικών ανισοτήτων.

Στην συγχαρητήρια επιστολή προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η οργάνωση υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τις προσπάθειες του τα κονδύλια της ΕΕ προς τρίτες χώρες να δίδονται αποκλειστικά «με σκοπό την ανάπτυξη» καθώς και την «δεδηλωμένη θέληση να δημιουργηθεί ένα όργανο του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της διεθνούς φοροαποφυγής». Την πρώτη θέση του Fair Politician of the Year για το έτος 2015-2016 κατέλαβε η Λόλα Σάντσες, ευρωβουλευτής των Podemos.

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS