Γραμματοσειρά

Κίνηση ευρωβουλευτών εκδηλώθηκε στους κόλπους του Ευρωκοινοβουλίου με στόχο την αλλαγή της «κυρίαρχης γερμανικής πολιτικής λιτότητας» και, όπως ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και επίσημα η συγκρότηση της ομάδας των «ανησυχούντων» για το μέλλον της ΕΕ.

Όπως εξήγησε ο Έλληνας ευρωβουλευτής, στην κίνηση με τίτλο «Προοδευτική Ομάδα» συμμετέχουν ευρωβουλευτές από κόμματα τη αριστεράς, τους Πράσινους και τους σοσιαλιστές. Έκανε επίσης γνωστό ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και η διακήρυξη.

«Το σχεδιάζουμε το τελευταίο διάστημα και μάλιστα θα το ανακοινώσουμε πολύ σύντομα. Μια κίνηση για την προοδευτική Ευρώπη, η οποία θα αποτελείται από ανησυχούντες βουλευτές όλων των κομμάτων» είπε ο Στέλιος Κούλογλου, επισημαίνοντας ότι οι προοδευτικοί ευρωβουλευτές ανέλαβαν αυτήν την πρωτοβουλία μετά την απίστευτη - όπως τη χαρακτήρισε - αντίδραση της ηγεσίας της ΕΕ στο Brexit, αλλά και τις πρόσφατες απειλές εναντίον της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Ο Στέλιος Κούλογλου, που ανακηρύχτηκε στην 3η θέση του «Fair Politician of the Year» («δικαιότερου πολιτικού» της χρονιάς) στην Ευρώπη για το έτος 2015 - 2016, είπε ότι υπάρχει μια δογματική εμμονή στην κυρίαρχη πολιτική λιτότητας της Γερμανίας, από την οποία - όπως ανέφερε - το Βερολίνο κερδίζει όσο διαρκεί και ελέγχεται η κρίση, ενώ παρομοίασε την ηγεσία της ΕΕ με τον καπετάνιο του Τιτανικού.

«Και όποιος πάρει το πηδάλιο να το πάει διαφορετικά, τον τιμωρούν. Αυτοί είναι o Σόιμπλε, είναι όλη η γερμανική ηγεσία και η κ. Μέρκελ ακολουθεί και οι συντηρητικοί κύκλοι στην Ευρώπη» επισήμανε ο Στέλιος Κούλογλου.

Αναφερόμενος στην Πορτογαλία, είπε ότι ακολουθεί μια πολιτική σταδιακών αλλαγών «ροκανίζοντας» σιωπηρά το μνημόνιο.

«Έχουν αξιοποιήσει τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προσπαθούν να κάνουν μια κατά μέτωπο σύγκρουση με το κυρίαρχο σύστημα και τη Γερμανία. Αντί να σπάσουν τα μούτρα τους κάνουν μικρές κινήσεις αλλά ουσιαστικές» κατέληξε.

Περισσότερα στο stelioskouloglou.gr
Twitter:@stelioskoul
www.facebook.com/stelioskouloglou

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS