Γραμματοσειρά

Ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση το διήμερο φεστιβάλ ταινιών για τους «Πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος» (Whistleblowers) που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη δράση των πιο γνωστών whistleblowers της σύγχρονης ιστορίας. Παρόντες στο φεστιβάλ ήταν ο ο Ελβετός πρώην τραπεζίτης Ρούντολφ Έλμερ που αποκάλυψε στο Wikileaks το σκάνδαλο της ελβετικής τράπεζας Julius Baer, ο Έρικ Μπεν Άρτσι, πληροφοριοδότης για τη Deutsche Bank και ο πρώην εργαζόμενος στην PricewaterhouseCoopers, Ραφαέλ Αλέ, ένας από τους ανθρώπους πίσω από τις διαρροές του σκανδάλου luxleaks στο Λουξεμβούργο.

Οι θεατές είχαν και την ευκαιρία να συνομιλήσουν από κοντά με τους ανθρώπους εκείνους που με τις αποκαλύψεις τους για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και υπεράκτιους λογαριασμούς μεγάλων πολυεθνικών και τραπεζών έφεραν στο φως μερικά από τα μεγαλύτερα σύγχρονα οικονομικά σκάνδαλα στην Ευρώπη.

Οι ίδιοι πληροφοριοδότες θα παραβρεθούν και στην εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου αύριο Τρίτη, 15 Νοεμβρίου στις δέκα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα: «Προστασία των πληροφοριοδοτών: Τι πρέπει να γίνει;» και θα μεταδοθεί ζωντανά εδώ.

Η εκδήλωση αποσκοπεί σε μια ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους πληροφοριοδότες και τους ευρωβουλευτές διαφόρων πολιτικών ομάδων προκειμένου να εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους η ΕΕ θα μπορούσε να εξασφαλίσει την νομική προστασία των πληροφοριοδοτών.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του διημέρου φεστιβάλ ταινιών.

Φωτογραφικό υλικό εδώ https://www.flickr.com/photos/129868524@N05/sets/72157675055476701

12-13 Νοεμβρίου 2016

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS