Γραμματοσειρά

 

Σε άμεση εκκένωση της κομισιόν και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου προέβησαν οι βελγικές Αρχές μετά το μπαράζ επιθέσεων, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM από τις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Άμεσες είναι οι ενέργειες των βελγικών Αρχών μετά το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου που βρίσκεται στην βελγική πρωτεύουσα να δηλώνει στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ότι εκκενώνονται άμεσα το κτίριο της κομισιόν και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Παράλληλα, ο Στέλιος Κούλογλου ανέφερε πως προς το παρόν τηρείται στάση αναμονής μέχρι να αναλάβει κάποιος επίσημα την ευθύνη, αλλά σίγουρα η σύλληψη του Αμπντεσλάμ τις προηγούμενες μέρες έπαιξε ρόλο, με το χτύπημα να αποτελεί μορφή αντεκδίκησης.

Εκείνο που επεσήμανε ο Έλληνας ευρωβουλευτής είναι ότι αναμένεται να ενταθούν οι προσπάθειες για την άμεση σύλληψη των δραστών, με εφόδους της αστυνομίας σε κυκλώματα τζιχαντιστών.

«Εκκενώνονται τα κτίρια της κομισιόν και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου άμεσα, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται οι αρχές να πάρουν μέτρα με το κλείσιμο του αεροδρομίου, του μετρό και των σχολείων, όπως είχε γίνει για προληπτικούς λόγους μετά το χτύπημα στο Παρίσι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ευρωβουλευτής και πρόσθεσε:

«Περιμένουμε ακόμα να δούμε ποιος θα αναλάβει τελικά την ευθύνη των τρομοκρατικών ενεργειών, αλλά θεωρώ πως η σύλληψη του Αμντεσλάμ έχει παίξει ρόλο, αφού είναι μορφή αντεκδίκησης».

Παράλληλα για τα μέτρα ασφαλείας, ο Στέλιος Κούλογλου ανέφερε: «Στις δυτικές κοινωνίες τα συγκεκριμένα μέτρα δεν οδηγούν πουθενά. Είναι πρόσκαιρα. Δεν μπορείς να ελέγξεις τον δυτικό τρόπο ζωής. Δεν μπορεί μια πόλη να ζει σε κατάσταση πολιορκίας. Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που το προκαλούν και κυρίως η εσωτερική νεοτρομοκρατία που βρίσκεται σε έξαρση. Το προφίλ των εσωτερικών τρομοκρατών είναι πολύ συγκεκριμένο»

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS