Γραμματοσειρά

 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στη Γιάννα Παπαδάκου και στον Alpha 989 για το πως διαμορφώνεται το πολιτικό πεδίο μετά το Brexit αλλά και για τη διάκριση που δέχθηκε ο ίδιος από την διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση OXFAM, ως «τρίτος δικαιότερος Ευρωπαίος πολιτικός.»

Σχολιάζοντας το πολιτικό κλίμα στις Βρυξέλλες και στην Ευρώπη, ο Στέλιος Κούλογλου είπε ότι «όλοι έχουν αιφνιδιαστεί». Ακόμα και οι Γερμανοί που έχουν πάντα plan b, c, d, δεν το είχαν στην πραγματικότητα στην προκειμένη περίπτωση. «Και ο βασιλιάς είναι γυμνός και όχι μόνο οι υπήκοοι και οι περιφερειακοί άρχοντες. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε ειδικότερα ότι «υπάρχουν χονδρικά δύο πολιτικές για τη Γερμανία, η οποία θα αποφασίσει τελικά για το μέλλον της Ευρώπης: η μία είναι να επιχειρήσει να επανασυγκολλήσει με τη Γαλλία το γαλλογερμανικό άξονα, δίνοντας στη Γαλλία κάποιες παραχωρήσεις. Η άλλη είναι να κάνει μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων: μία με τη Γερμανία και τις πλούσιες χώρες του Βορρά ως συμμάχους και μία με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση που θα είναι σε δεύτερη μοίρα.

Στο ερώτημα γιατί θεωρεί ότι το Brexit είναι τόσο σημαντικό γεγονός όσο η πτώση του τείχους του Βερολίνου, είπε ότι «το Brexit είναι η τελευταία προειδοποίηση για να μη διαλυθεί η ΕΕ όπως την ξέρουμε τώρα, διότι είναι σε οριακή κατάσταση και αν δεν παρθούν μέτρα θα καταρρεύσει και αυτή.»

«Εάν καταρρεύσει», συνέχισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «τότε θα έχουμε κοσμοιστορικές αλλαγές, γιατί ένα από τα πολύ μεγάλα πολιτικά κέντρα εξουσίας στον κόσμο που είναι η ΕΕ, θα μπει σε πολύ μεγάλη κρίση, θα διαλυθεί με απρόβλεπτες συνέπεις και για τις μεγάλες χώρες και για τις μικρότερες. Θα έχουμε πολύ μεγάλη οικονομική κρίση και πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακόμα, όπως δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε εκείνο τον Νοέμβριο του ’89 τι θα γινόταν την επόμενη ημέρα. Και έγιναν πράγματα τα οποία βιώνουμε ακόμα και σήμερα. Αν θέλετε, το Brexit και η κρίση της Ευρώπης είναι έμμεσο αποτέλεσμα της πτώσης του τείχους του Βερολίνου» τόνισε.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη: http://stelioskouloglou.gr/2016/06/27/kouloglou-brexit-synepeies-europi/

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS