Γραμματοσειρά

Μιλώντας στον ρ/σ Alpha 989 και στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι αμερικανικές εκλογές για την Ελλάδα ο Στέλιος Κούλογλου είπε ότι αν εκλεγεί ο Τραμπ, θα υπάρχει μια παγκόσμια οικονομική αναταραχή που δε συμφέρει την Ελλάδα ως χώρα, διότι επειδή βρίσκεται σε ευάλωτη θέση, χρειάζεται μια σταθερότητα. Εάν εκλεγεί η Χίλαρι Κλίντον, αυτό θα εξασφαλίσει λίγο πολύ μια συνέχεια της αμερικανικής πολιτικής.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι η Αμερική βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα είδος εμφύλιας αντιπαράθεσης και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, γιατί όπως είπε το ενδεχόμενο να εκλεγεί ο Τραμπ, είναι πάρα πολύ πιθανό. Όπως ανέφερε, οι δημοσκοπήσεις τους θέλουν περίπου στα ίσα, ενώ υπάρχει σίγουρα κόσμος που ντρέπεται να δηλώσει ότι θα ψηφίσει Τραμπ και μάλλον θα το κάνει.
Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του κ. Φίλη κατά την αποχώρησή του και την άρνηση του να αναλάβει τα τρία υπουργεία που του προτάθηκαν, είπε ότι δίνουν ένα «ηθικό στίγμα πολύ θετικό, ότι το θέμα για την αριστερά δεν είναι οι καρέκλες». Για το έργο του κ. Φίλη είπε ότι με αυτά που έκανε και ως υπουργός μας έδινε πράγματα να λέμε, δηλαδή ότι ορισμένα πράγματα που για δεκαετίες κλονίζουν και σαπίζουν τη χώρα -όπως οι σχέσεις εκκλησίας και κράτους- αλλάζουν.

https://www.youtube.com/watch?v=V02xEnY3GAQ

Aναφερόμενος, τέλος, στις δηλώσεις του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου για το ενδεχόμενο τέταρτου μνημονίου, ο Στέλιος Κούλογλου είπε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στο μυαλό κανενός αυτή τη στιγμή, ούτε και της γερμανικής ηγεσίας άλλωστε, και ότι είναι περισσότερο προπαγάνδα επικοινωνιολογική. Αν κάτι τέτοιο είναι να γίνει, θα γίνει με μια άλλη κυβέρνηση και όχι με την τωρινή κι αυτοί που το διαδίδουν μπορεί να τους γυρίσει σαν μπούμερανγκ ή σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία, είπε καταληκτικά.

8.11.2016

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS