Γραμματοσειρά

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, επανεξελέγη χθες ομόφωνα και διά βοής, τρίτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης (DEVE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της σχετικής διαδικασίας εκλογής του προεδρείου των επιτροπών για το υπόλοιπο της παρούσας θητείας.

Στην αρχή και στα μισά κάθε κοινοβουλευτικής περιόδου οι ευρωβουλευτές εκλέγουν τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ ακολούθως η ίδια διαδικασία πραγματοποιείται και στις συνεδριάσεις των επιτροπών του ΕΚ που έπονται της εκλογής του προεδρείου του ΕΚ..

Κατά τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, το λόγο έλαβε εκ μέρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, η ευρωβουλευτής των Podemos, Λόλα Σάντσεζ, η οποία πρότεινε την υποψηφιότητα του κ. Κούλογλου. Η υποψηφιότητα έγινε δεκτή από τους συναδέλφους και δια βοής εγκρίθηκε η επανεκλογή του Στ. Κούλογλου ως αντιπροέδρου της σχετικής επιτροπής.

Η επανεκλογή του ευρωβουλευτή στη θέση του αντιπροέδρου έρχεται ως αναγνώριση του έργου του, ύστερα και από την ανάδειξή του στην 3η θέση του «Fair Politician of the Year» στην Ευρώπη για το έτος 2015-2016, σύμφωνα με την κατάταξη του προγράμματος για δίκαιες πολιτικές πρακτικές «Fair Politics» του ολλανδικού ινστιτούτου για τη Δημοκρατία, την Ανάπτυξη και το Διάλογο, Mαξ βαν ντερ Στουλ.

εδώ και το σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=YhmIRrwxBn4

25.1.2017

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS