Γραμματοσειρά

Για τις εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει σε συνεργασία με άλλους ευρωβουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες, αλλά και για την περί την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος επικαιρότητα, μίλησε σήμερα ο Στ. Κούλογλου, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον Ρ/Σ Στο Κόκκινο 105.5.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αυριανή ημερίδα για το δημόσιο χρέος που διοργανώνει σε συνεργασία, μεταξύ άλλων, με τον Αντιπρόεδρο του ΕΚ, Δ. Παπαδημούλη, αλλά και σε αυτή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8/3 και η οποία διερευνά το ζήτημα των ψευδών ειδήσεων και πώς αυτές έχουν τη δύναμη να διαμορφώνουν την πραγματικότητα στις μέρες μας. Στο σημείο αυτό, ανέφερε αστειευόμενος περιστατικά όπως αυτό της «εξαφάνισης Τσακαλώτου», ενώ επισήμανε ότι η πρακτική της διακίνησης ψευδών ειδήσεων εφαρμόζεται διεθνώς και συχνά από την ακροδεξιά.

Για το ζήτημα του αδιεξόδου στο οποίο φαίνεται να βρίσκεται η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ο Στ. Κούλογλου είπε ότι αυτό είναι μάλλον προσωρινό και εξυπηρετεί απλώς μια διαπραγματευτική τακτική του ΔΝΤ από θέση ισχύος με την οποία φιλοδοξεί ότι θα κερδίσει όσα γίνεται περισσότερα. «Θεωρώ ότι θα ξεπεραστεί το αδιέξοδο γιατί ούτε αυτοί θέλουν να το τραβήξουν τόσο στα άκρα ώστε να καταρρεύσει η διαπραγμάτευση με πολιτικές και διεθνείς συνέπειες που κανείς δε μπορεί να υπολογίσει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε ωστόσο προβληματισμένος από τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων από τους οποίους ανέμενε περισσότερη υποστήριξη δεδομένης της πρόσφατης θετικής αντιμετώπισης της ελληνικής κυβέρνησης από την Κομισιόν. Για το λόγο αυτό άλλωστε, όπως εξήγησε, πρόκειται να καταθέσει γραπτή ερώτηση προς την Επιτροπή για το εάν αυτή υιοθετεί για την Ελλάδα την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Οδηγού Καλών Πρακτικών για την ενίσχυση της απασχόλησης ή εάν εναρμονίζεται με την επιχειρηματολογία του ΔΝΤ, επιδίωξη του οποίου είναι να μην ισχύσει για τη χώρα μας το ευρωπαϊκό δίκαιο επειδή βρίσκεται σε πρόγραμμα. Στο πλαίσιο μιας γενικότερης εκτίμησης του ρόλου της ευρωπαϊκής Επιτροπής πάντως, ο Έλληνας ευρωβουλευτής σημείωσε οι Ευρωπαίοι «στα λόγια είναι υπέρ των ευρωπαϊκών και πολιτισμένων εργασιακών σχέσεων, αλλά στην πράξη όχι και τόσο. Η γενική κατεύθυνση είναι να μειώσουμε τις απολαβές και τα εργασιακά δικαιώματα.».

Τέλος, ερωτηθείς εάν η υπέρβαση του αδιεξόδου εναπόκειται στις υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς ή στη μετάθεση της τελικής συζήτησης όλων των θεμάτων μετά τις γερμανικές εκλογές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι το τελευταίο είναι μια ιδέα σε ό,τι αφορά σε κάποια από τα υπό διαπραγμάτευση ζητήματα και πρόσθεσε πως ο ίδιος θεωρεί ότι το μείζον θέμα τριβής αυτή τη στιγμή -και από πολιτική άποψη- είναι τα μέτρα που θα έχουν οικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις, καθώς, όπως τόνισε, ο βασικός στόχος του ΔΝΤ είναι να χτυπήσει την κοινωνική και εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, ο ίδιος θεωρεί ότι το ζήτημα στο οποίο πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή είναι αυτό του αφορολόγητου.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

https://www.youtube.com/watch?v=Zvb7DzyQ710

6.3.2017

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS