Γραμματοσειρά

Αποκλειστική συνέντευξη στο μεγαλύτερο δίκτυο ενημέρωσης της Λατινικής Αμερικής «Telesur» παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με θέμα το προσφυγικό, τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, το πρόγραμμα μετεγκατάστασης της ΕΕ και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, η Ελλάδα και η Ιταλία.
Ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε πως η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είναι «προβληματική» και αποδεικνύει την αποτυχία της Ευρώπης να δώσει ευρωπαϊκή απάντηση στο προσφυγικό. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η κατάρρευση της συμφωνίας θα οδηγούσε σε επιδείνωση της κατάστασης των προσφύγων και σε πρόσθετες διαχειριστικές δυσκολίες για την Ελλάδα και την Ιταλία.
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε πως η στάση της ΕΕ και ιδιαίτερα ορισμένων κρατών-μελών στο ζήτημα της εφαρμογής του προγράμματος μετεγκατάστασης είναι «προκλητική», με την υλοποίησή του να βρίσκεται μόλις στο 10%, τονίζοντας πως η ΕΕ δεν θέλει επί της ουσίας να εφαρμόσει τη συμφωνία, «χαϊδεύοντας» τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Ορμπάν και άλλες χώρες που δεν έχουν δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα. Μια τέτοια Ευρώπη «α λα καρτ», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, «δεν μπορεί να πάει μακριά».
Για τις συνθήκες στα κέντρα υποδοχής προσφύγων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι οι πρόσφυγες δεν αντιμετωπίζουν τις καλύτερες συνθήκες, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής διοίκησης και της ελληνικής κοινωνίας, ενώ προσθέτει πως οι πρόσφυγες νιώθουν εγκλωβισμένοι και προδομένοι από την Ευρώπη, τόσο από την αποτυχία του προγράμματος μετεγκατάστασης, όσο και για τα κλειστά σύνορα.

Το τηλεοπτικό βίντεο της συνέντευξης : https://www.youtube.com/watch?v=li2aLM8vLfg 

22.5.2017

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS